2012. december 3., hétfő

Buborékkenyér Varga Gábor módra

Desszert.eu egyik kedvenc magyar receptböngészőm. Ez a buborékkenyér nagyon különleges és finom. Kicsit alakítottam az eredeti recepten, azt írom le. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 kiskanál cukor, 2 kiskanál só
  • 9oo g liszt
  • 3 kanál olaj
  • fél olvasztott vaj
  • 3oo g reszelt sajt (én többféle sajtot használtam:  trappista, grana padano, tekerőpataki sajt, emmentáli, mivel sajtbolond vagyok)
  • petrezselyemzöld,morzsolt kakukkfű és bazsalikom a tetejére
  • vaj a kenéshez
Összekeverem a hozzávalókat a sajt és fűszerek kivételével. Alaposan összegyúrom, míg szép fényes lesz a tészta. (nincs is kellemesebb mint a nyers tészta illata...) Kelni hagyom egy kilisztezett előmelegített tálban.
Lisztezett nyújtódeszkán belegyúrom a sajtot, kinyújtom 2ujjnyi vastagra, derelyevágóval, vagy élesebb késsel fölvágom kis négyzetekre, amelyekből golyókat formálok. Kivajazott cseréptálba helyezem a golyókat, megkenem őket olvasztott vajjal, épp csak míg fényesek lesznek. Megszórom a fűszerekkel és előmelegített sütőben pirosra sütöm.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése