Nagyon nagy kedvencem ez a recept, ropogós, túrós, sós és minden alkalomra jól jön :)
Hozzávalók:
- 25o g vaj
- 25o g liszt
- 25o g tehéntúró
- 1 tojás
- só, bors
- Magvak (kömény, napraforgó, tökmag, szezám)
- Reszelt sajt
- 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókat, a magvakon kívül, alaposan összegyúrom . Ha szükséges kis vizet is lehet hozzáaadni, hogy jó rugalmas tészta legyen. Háztartási fóliába csomagolom és félórányira hűtőszekrénybe teszem pihenni. Ha letelt a félóra, kinyújtom a tésztát kb. félujjnyi vastagságúra, megkenem tojással és megszórom magvakkal és sajttal (a kép szerint, nekem így a legegyszerűbb), ha szüskéges még sóval is. Derelyevágóval csíkokra vágom , sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése