2013. április 5., péntek

Tehéntúrós-magvas sósrudak

Nagyon nagy kedvencem ez a recept, ropogós, túrós, sós és minden alkalomra jól jön :)

Hozzávalók:
  • 25o g vaj
  • 25o g liszt
  • 25o g tehéntúró
  • 1 tojás
  • só, bors
  • Magvak (kömény, napraforgó, tökmag, szezám)
  • Reszelt sajt
  • 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókat, a magvakon kívül, alaposan összegyúrom . Ha szükséges kis vizet is lehet hozzáaadni, hogy jó rugalmas tészta legyen. Háztartási fóliába csomagolom és félórányira hűtőszekrénybe teszem pihenni. Ha letelt a félóra, kinyújtom a tésztát kb. félujjnyi vastagságúra, megkenem tojással és megszórom magvakkal és sajttal (a kép szerint, nekem így a legegyszerűbb), ha szüskéges még sóval is. Derelyevágóval csíkokra vágom , sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése