2013. május 2., csütörtök

Mars-töltelékes csokibonbonok

            Rátaláltam a bonbonformákra és kihasználtam a mai szabadnapot, hogy először készítsek bonbont. Kicsit izgultam amiatt, hogyan alakulnak majd, de egy újabb kihívás volt! Büszke vagyok rájuk :) És a töltelék zseniális! A http://www.nosalty.hu -n találtam rá a receptre, kissé módosítottam az adagokat.

Hozzávalók:
  • 15o g Milka tejcsoki
  • 15o g keserűcsoki
  • 4 Mars szelet
  • 1o evőkanál tejszín (akár édesített, akár főzőtejszín)

           A kétfajta csokit megolvasztom (én csokiolvasztó gépben készítettem, de lehet gőz fölött bármilyen lábosban is). Mikor teljesen megolvadt gyengén megkavarom, hogy homogén legyen, vigyázva, hogy ne buborékosodjon. Ezzel kenem ki a bonbonformákat, ecsettel egyenletesen fölvittem a forma oldalára is. Hütőbe teszem kb. 15percre.
          Ezalatt összeolvasztom a Mars szeleteket a tejszínnel és hűlni hagyom.
Kiveszem a kikent bonbonformákat, fény felé tartom, ha vannak hézagok, azokat még pótolom a megolvasztott csokiból. Megtöltöm 3/4-ig  a  kihűlt Mars-os keverékkel és újra 15 percre hűtőbe teszem.
          A bonbonokat az újraolvaszott csokival zárom le. Néhányszor az asztalhoz ütögetem, hogy egyenletesen elhelyezkedjenek a rétegek, a tetejéről a csokifölösleget spatulával eltávolítom, majd újra hűtőbe kerül 1 órára. Kipattintom a bonbonokat a szilikonformákból, vigyázva hogy ne roppanjon meg a csokiburok.
           Voilá! készen is vannak a pralinék! Kissé türelemjáték, de megéri, nagyon finomak és mutatósak!


Felirat hozzáadása



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése