Hozzávalók:
- 15o g Milka tejcsoki
- 15o g keserűcsoki
- 4 Mars szelet
- 1o evőkanál tejszín (akár édesített, akár főzőtejszín)
A kétfajta csokit megolvasztom (én csokiolvasztó gépben készítettem, de lehet gőz fölött bármilyen lábosban is). Mikor teljesen megolvadt gyengén megkavarom, hogy homogén legyen, vigyázva, hogy ne buborékosodjon. Ezzel kenem ki a bonbonformákat, ecsettel egyenletesen fölvittem a forma oldalára is. Hütőbe teszem kb. 15percre.
Ezalatt összeolvasztom a Mars szeleteket a tejszínnel és hűlni hagyom.
Kiveszem a kikent bonbonformákat, fény felé tartom, ha vannak hézagok, azokat még pótolom a megolvasztott csokiból. Megtöltöm 3/4-ig a kihűlt Mars-os keverékkel és újra 15 percre hűtőbe teszem.
A bonbonokat az újraolvaszott csokival zárom le. Néhányszor az asztalhoz ütögetem, hogy egyenletesen elhelyezkedjenek a rétegek, a tetejéről a csokifölösleget spatulával eltávolítom, majd újra hűtőbe kerül 1 órára. Kipattintom a bonbonokat a szilikonformákból, vigyázva hogy ne roppanjon meg a csokiburok.
Voilá! készen is vannak a pralinék! Kissé türelemjáték, de megéri, nagyon finomak és mutatósak!
![]() |
Felirat hozzáadása |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése