Szecsuáni csirkére esett a választás, sülttésztával. Az én variánsom gombával, murokkal és borsóval készült, de bármilyen zöldség kerülhet bele, ki mit szeret!
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 3 murok
- 150 g zöldborsó
- 250 g gomba
- 2oo ml paradicsomlé
- fűszerolaj
- vaj
- szójaszósz
- chili, bors, só
- a páchoz: 3 kanál száraz fehérbor, 3 kanál szójaszósz, 3 kanál étkezési keményítő (vagy liszt)
- 25o g spagetti tészta
A csirkemellet megmosom, csíkokra vágom és az előkészített pácba forgatom. Legalább félórát állni hagyom, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ezalatt a murkot megpucolom, vékony egyenletes csíkokra vágom (metéltre, vagy julienne-re: gyufaszál vékony, egyforma csíkokra vágott), a gombát felszeletelem, félreteszem.
A serpenyőt feforrósítom (ideális esetben wok), beleöntök egy kevés fűszerolajat és egy kis darab vajat. Nagy lángon hirtelen átsütöm a bepácolt húst. Kiveszem a serpenyőből és ugyanide bekerül a murok és a gomba, teszek még hozzá vajat, fűszerolajat, és megpárolom a zöldségeket. Ráöntöm a paradicsomlevet, a szójaszószt egy kis fehérbort és fűszerezem. Hagyom hogy kissé besűrüsödjön a szósz. Beleteszem a zóldborsót, a húst, jól összeforgatom, és ha még szükséges utánafűszerezek.
A spagettinek felteszem a vizet főni, kis sót és olajat öntök bele. Mikor forr a víz beleteszem a spagettitésztát és kb 8 percig főzöm. A wokot felforrósítom, kis vajat vagy olajat öntök bele, beleforgatom a megfőtt spagettit, ízesítem szójaszósszal és hagyom megpirulni. (vagy szárazon megpirítom a spagettit kis olajon és szójaszószon és utána öntöm fel vízzel, főni hagyom míg megpuhul, csak ez időigényesebb).
Kb. ennyi...Nagyon finom lett, én extra csípősen szeretem, ezért nem spóroltam sem a chilivel, sem a fűszerolajjal, de bárhogy finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése