2013. február 10., vasárnap

Mézes-mustáros csirkemellcsíkok masnitésztával

Mivel a különleges íztársításokat mindig is szerettem, nagy kedvencem a következő is!


Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár (én kevertem a francia magos mustárt, a dijonival és egy édes mustárral)
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 25o ml főzőtejszín
  • só, bors, chili
  • 1 csomag masnitészta

A csirkemellet megmosom, csíkokra vágom. A teflonban vajat forrósítok és megsütöm rajta a csirkecsíkokat. Mikor szépen megpirultak kiszedem a húst. Újra egy kis vajat hevítek, beleteszem a mézet, hagyom kissé megbarnulni, hozzáöntöm a bort, majd elkeverem benne a mustárt. Felöntöm egy kis tejszínnel, fűszerezem, visszateszem a húst, hozzáadom a maradék tejszínt és még egyet forralok rajta. Ha szükséges, fűszerezem még. Masnitésztával tálalom, füstölt sajtot reszelek rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése