2013. február 16., szombat

The foodie exprience-International restaurant day (febr. 17th 2013)

 http://www.restaurantday.org/find/

"Egy nap, amikor bárki nyithat éttermet!

A Restaurant Day Helsinkiben indult, az elsőt 2011 május 21-án tartották. Néhány fiatal gondolt egyet, hogy mi lenne ha egy napra éttermet nyitnának. Az ötlet villámgyorsan terjedt a barátok és ismerősök között és az első alkalommal majd 40 étterem született 13 különböző városban. Azóta évi négy alkalommal kerül megrendezésre, egyre növekvő népszerűségnek örvend és szerte a világban csatlakoznak hozzá. A legutóbbi alkalommal több mint 500 étterem valósult meg több mint 50 városban Brazíliától kezdve Izlandon, Ausztrálián át Budapestig."

Nem maradhattam ki ebből én sem :) Nagyon tetszik az ötlet és amióta felfedeztem csak ez jár a fejemben, tervezgetek.  Kissé zártabb körű, csak közeli barátokkal elsőre és otthon, lakásétterem lesz...Kíváncsian várom, hogyan alakul!

A tervezett menü :
-Saláta nr.1: Szőlős-diós-gránátalmás csirkesaláta sajtos krutonnal
-Saláta nr.2: Kéksajtos, brie-s körte balzsamecettel vegyes salátaágyon

-Leves nr.1: Karalábé krémleves sonkachipsszel, lerbensült sajtos pirítóssal
-Leves nr.2: Hideg mangós barackos krémleves mandulával

-Főétel nr.1: Brokkolis négysajtos penne
-Főétel nr.2: Sajtos csirkemell sültkrumplival és csípős barackmártással

-Desszert nr.1: Sós karamelles csokitorta
-Desszert nr.2: Muroktorta pohárban
Majd jön a beszámoló, képek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése