2015. május 16., szombat

Medium rare steak

    És igen, megtörtént ez is!
 Elkészült az első olyan steak-em, ami igazán finom lett!

      Nagyon egyszerű: a borjúhúsnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, nem pácolom, nem is fűszerezem előre.
Vastagfalú serpenyőben 2 kanál vajat és kevés chili olajat felforrósítok. ( ha a tepsi fölé emelem a kezem, vékony réteg képződik a tenyeremen)
       Beleteszem a 2ujjnyira szeletelt húst ( ha bélszín akkor 3 ujjnyi). Anélkül, hogy megfordítanám hagyom sülni 2 percet, majd fordítom és újjab 2 perc a másik oldalán is. Ahhoz, hogy medium rare ( közepesen sült) legyen ennyi sütési idő kell. Húsfogóval fordítom amíg minden oldala barnás lesz, leveszem a tűzről és fűszerezem durva tengeri sóval, borssal és chilivel, majd alufóliával letakarom 2-3 percre. ( a sütési idő feléig)
         A megmaradt húsos zsiradékon megpárolom a gombát és megszórom petrezselyemzölddel! Ezzel tálalom.

    Nagyon sok variáció lehetséges, különböző köretekkel, vagy szószokkal izgalmasabbá tehető, de ez az alaprecept! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése