2015. május 10., vasárnap

Zöldborsó krémleves

            Már nagyon régi tervem ennek a levesnek az elkészítése. Nagyon tartalmas, selymes és finom. Tökéletes nyárkezdő.


Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 1 l alaplé
- 500 ml főzőtejszín
- só, bors, chili
- fél citrom leve
- petrezselyem zöld
- vaj, tökmagolaj

        A vajat és olajat kevés petrezselyemzölddel és a fűszerekkel felhevítem  egy lábosban. Rádobom a zöldborsót, hagyom pár percet párolódni, majd felöntöm az alaplével és puhára főzöm (max. 10 perc). Leveszem a tűzről és simára turmixolom.
       A megmaradt petrezselyemzöldet leturmixolom a tejszínnel, így még szebb zöld színe lesz a levesnek. Hozzáöntöm a borsóhoz. Még egyszer föllöbbantom, mehet bele a fél citrom leve és kész is van! ( ha túl sűrű, lehet bele még tejszínt önteni)
Levesbetétnek fetát adtam hozzá (felaprítva a tányér aljára tálalás előtt) és sonkachips-et. (lásd Melegítő karalábé krémleves ).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése