2012. november 22., csütörtök

Kedvenc nagyon csokis torta (chocolate mud cake)

Az alapreceptből kisebb módosítással megszületett a kedvenc csokis torta receptem (eredetileg 1 meggyes csokis süti).

Hozzávalók:
  • 150 ml víz
  • 450 g cukor
  • 50 g kakaó
  • 200 g vaj
  • 2 tábla keserűcsoki
  • 5 tojás 
  • 200 g liszt
  • sütőpor
Egy magas falú edényben felfőzöm a víz, csoki, cukor, kakaó és vaj keverékét. A tűzről levéve hagyom kissé hűlni, majd belekavarom egyenként az 5 tojás sárgáját, a lisztet, a sütőport (kis citromlével felfuttatom, míg pezseg) és az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot.
Kapcsos tortaformába kanalazom a masszát és kb. félórát sütöm előmelegített sütőben (tűpróbáig).

Nagyon omlós, csokis és nagyon sokáig friss marad. Mindenféle rögtönzött krémmel (a fenti épp fehérboros körtés csokikrém) lehet bolondítani, fenomenális!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése