Az alapreceptből kisebb módosítással megszületett a kedvenc csokis torta receptem (eredetileg 1 meggyes csokis süti).
Hozzávalók:
- 150 ml víz
- 450 g cukor
- 50 g kakaó
- 200 g vaj
- 2 tábla keserűcsoki
- 5 tojás
- 200 g liszt
- sütőpor
Egy magas falú edényben felfőzöm a víz, csoki, cukor, kakaó és vaj keverékét. A tűzről levéve hagyom kissé hűlni, majd belekavarom egyenként az 5 tojás sárgáját, a lisztet, a sütőport (kis citromlével felfuttatom, míg pezseg) és az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot.
Kapcsos tortaformába kanalazom a masszát és kb. félórát sütöm előmelegített sütőben (tűpróbáig).
Nagyon omlós, csokis és nagyon sokáig friss marad. Mindenféle rögtönzött krémmel (a fenti épp fehérboros körtés csokikrém) lehet bolondítani, fenomenális!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése