Hozzávalók:
- szilva
- vörösbor, amennyi levest szeretnék
- fahéj, szerecsendió, kardamom, csillagánizs, vanília, szegfűszeg, citromhéj
- vaj
- méz
- cukor
- tejszín
- mandulaszirom
- méz
- vaj
Kevés vajon karamellizálok mézet és cukrot, beledobom a kimagozott szilvákat (kb fél kiló) és megpárolom hozzáöntve egy kevés vörösbort. Felöntöm a megmaradt borral, hagyom főni, míg megpuhul a szilva, majdnem kompótszerű lesz. (ha sietek, egyszerre teszem fel a bort a szilvával főzni)
Leveszem a tűzről, botmixerrel simára töröm. Gyönyörű színe lesz és az íze isteni:)
Hozzákeverem a tejszínt, szemre, ha kell utána lehet ízesíteni. Jól lehűtöm (habár első alkalommal melegen fogyott el).
Teflonban karamellizálok mézet, hozzáteszek kis vajat és rádobom a mandulaszirmokat. Addig hagyom míg a mandula megpirul. Sütőpapírra terítem.Tetszés szerinti darabokra tördelem és a behűtött levesre szórom. Ettől lesz igazán izgalmas!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése