Tavalyi karácsonyi tortám.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 tojás
- 16o g cukor
- 13o g liszt
- 5o g darált dió
- fahéj, vanília, szegfűszeg, szerecsendió
- 1 naracs héja és 1 citrom héja reszelve
Csokikrém:
- 3oog cukor
- 7 tojás
- 4oo g vaj
- 16o g kakaó
- vanília és narancsesszencia
- a díszítéshez mandulapelyhek és csoki ganache a bevonáshoz
A piskótát szokásos módon megsütöm. Ha kihűlt, kettévágom és megkenem narancslekvárral (Házi készítésűvel a legfinomabb). A krémhez a vajat a vaníliával, narancsesszenciával és a kakaóval habosra kavarom. A tojást a cukorral csípősre melegítem, majd a kakaós vajhoz adom és simára keverem (akár mixerrel). A kész krémmel töltöm meg és csokiganache-sal vonom be a tortát (5oog csoki és 5oo g tejszín összefőzve).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése