2012. november 22., csütörtök

Narancsos csokitorta

Tavalyi karácsonyi tortám.

Hozzávalók: 
Piskóta:
  • 8 tojás
  • 16o g cukor
  • 13o g liszt
  • 5o g darált dió
  • fahéj, vanília, szegfűszeg, szerecsendió
  • 1 naracs héja és 1 citrom héja reszelve
Csokikrém:
  • 3oog cukor
  • 7 tojás
  • 4oo g vaj
  • 16o g kakaó
  • vanília és narancsesszencia
  • a díszítéshez mandulapelyhek és csoki ganache a bevonáshoz
A piskótát szokásos módon megsütöm. Ha kihűlt, kettévágom és megkenem narancslekvárral (Házi készítésűvel a legfinomabb). A krémhez a vajat a vaníliával, narancsesszenciával és a kakaóval habosra kavarom. A tojást a cukorral csípősre melegítem, majd a kakaós vajhoz adom és simára keverem (akár mixerrel). A kész krémmel töltöm meg és csokiganache-sal vonom be a tortát (5oog csoki és 5oo g tejszín összefőzve).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése