2012. november 22., csütörtök

Répatorta

Nagy kedvenc !!!

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2oo g cukor
  • 14o ml olaj
  • csipetnyi só
  • fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg, kardamom, narancshéj, ízlés szerint
  • 75 g dió, mandula, mogyoró vegyesen, vagy tetszés szerint bármelyik
  • 5o g olvasztott fehércsoki
  • 3oo g répa (avagy murok) reszelve
  • 1 sütőpor
  • 18o g liszt
Vaníliás sajtkrém
  • 1oo ml tejszín
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál habfixáló
  • kanál mascarpone
  • 1 kis tubus krémsajt
  • vanília ízlés szerint

A tésztához összekeverem külön tálban a tojást a cukorral és olajjal, külön tálban a sót a fűszerekkel, dióval és sütőporral elkevert liszttel. A megmaradt hozzávalókat belekeverem a tojásos egyvelegbe, majd mehet hozzá a lisztes keverék.
7o percet sütöm előmelegített sütőben tűpróbáig.

Ha kihűlt mehet rá a vaníliás sajtkrém (ehhez fölverem a tejszínt a cukorral és fixálóval, majd homogénre keverem a többi hozzávalóval).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése