Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2oo g cukor
- 14o ml olaj
- csipetnyi só
- fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg, kardamom, narancshéj, ízlés szerint
- 75 g dió, mandula, mogyoró vegyesen, vagy tetszés szerint bármelyik
- 5o g olvasztott fehércsoki
- 3oo g répa (avagy murok) reszelve
- 1 sütőpor
- 18o g liszt
- 1oo ml tejszín
- 1 kanál cukor
- 1 kanál habfixáló
- 1 kanál mascarpone
- 1 kis tubus krémsajt
- vanília ízlés szerint
A tésztához összekeverem külön tálban a tojást a cukorral és olajjal, külön tálban a sót a fűszerekkel, dióval és sütőporral elkevert liszttel. A megmaradt hozzávalókat belekeverem a tojásos egyvelegbe, majd mehet hozzá a lisztes keverék.
7o percet sütöm előmelegített sütőben tűpróbáig.
Ha kihűlt mehet rá a vaníliás sajtkrém (ehhez fölverem a tejszínt a cukorral és fixálóval, majd homogénre keverem a többi hozzávalóval).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése