2012. november 23., péntek

Melegítő karalábé krémleves

A legnagyobb felfedezés a krémleves volt nálam a konyhában...Furán hangzik, de én hagyományos konyhán nőttem fel, és el sem tudtam képzelni milyen lehet egy krémleves, mindaddig míg el nem határoztam, hogy pótolom ezt a hiányt és kísérleteztem egy brokkoli krémlevessel (bejegyzés később). Bejött, amitől bátorságot kaptam egy újabb krémlevesre és azóta is ez az igazi kedvenc! Gyors, nagyon finom, tökéletes téli melegítő! Levesbetétnek mehet bele sonka-chips, pirított zsemlekocka, pirított tökmag, fantáziára bízva.

Hozzávalók:
  • 1 karalábé (ne legyen fás)
  • 2 nagyobb murok
  • annyi víz amennyi levet szeretnék
  • só, bors, chilli, paprika, 1 leveskocka vagy húsleves alap
  • 2oo ml főzőtejszín
Megpárolom a kockára vágott zöldségeket a fűszerekkel együtt egy kevés vajon, rászórok egy kis pirospaprikát, kicsit pirítom. Felöntöm a vízzel, hozzáteszem a leveskockát. Addig főzöm lefedve, míg megpuhulnak a zöldségek. Leveszem a tűzről és botmixerrel simára töröm. Visszateszem főni, hozzáöntöm a tejszínt, fűszerezem ha még szükséges és kész is :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése